Malerikonservator - ettårig engasjement

For å styrke museets arbeid innen konservering og bevaring av samlingen, søker vi nå etter en motivert, engasjert og løsningsorientert malerikonservator til å jobbe med museets omfattende samling i et engasjement med varighet på 12 mnd.

MUNCH åpnet i Bjørvika i oktober 2021, skreddersydd for store kunstopplevelser. Over 13 etasjer vekker det nye museet kunst- og kulturinteresse hos et imponerende antall publikummere allerede.  Utstillingskapasiteten på MUNCH er blitt mer enn firedoblet, og aktiviteten i museets samlingsforvaltning er økt med mange utstillinger og utlån.

Du vil jobbe med museets forebyggende og aktive konservering, herunder dokumentasjon av undersøkelser og tiltak og forskning innen bevaringsvitenskap. Som malerikonservator vil du inngå i både utstillingsprosjekter og utlån til samarbeidspartnere i inn- og utland.
 
Engasjementet vil inngå i Seksjon for malerikonservering sammen med seks andre konservatorer og en Conservation Scientist. Seksjonen har ansvar for bevaring av museets fire malerisamlinger: Edvard Munch, Rolf Stenersen, Amaldus Nielsen and Ludvig O. Ravensberg.

Les mer og søk på stilligen

Søknadsfrist: 23.03.2023

For å skaffe oss innsikt slik at vi kan skape en best mulig brukeropplevelse, samler vi data om hvordan dere bruker siden vår. Les mer