Malerikonservator - engasjement

MUNCH åpnet i Bjørvika i oktober 2021, skreddersydd for store kunstopplevelser. Over 13 etasjer vekker det nye museet kunst- og kulturinteresse hos et imponerende antall publikummere allerede. Utstillingskapasiteten på MUNCH er blitt mer enn firedoblet, og aktiviteten i museets samlingsforvaltning er økt med mange utstillinger og utlån.

Konservering på MUNCH har ansvar for museets forebyggende og aktive konservering, herunder dokumentasjon, undersøkelser og tiltak samt forberedelser av utstillinger og utlån. Forskning innen bevaringsvitenskap er en prioritert oppgave på museet. Det gjennomføres behandlings- og forskningsprosjekter utenom utstilling og utlån, med det formål å bedre tilstanden av samlingen. I 2023 planlegges et omfattende konserveringsprosjekt på en av museets vampyr-versjoner, inkludert rensing og fjerning av ferniss samt konsolidering av malingslagene.
 
For å sikre museets arbeid innen konservering og bevaring av samlingen i denne prosjektperioden, søker vi nå etter en motivert, engasjert og løsningsorientert malerikonservator til delvis å inngå i prosjektet og delvis bistå i seksjonens øvrige oppgaver. Du vil dermed både inngå i utstillingsprosjekter og utlån til samarbeidspartnere i inn- og utland, og jobbe med  et mer strategiske forskning- og behandlingsprosjekt. 

Les mer og søk på stillingen her

Søknadsfrist: 16.11.2022
 

For å skaffe oss innsikt slik at vi kan skape en best mulig brukeropplevelse, samler vi data om hvordan dere bruker siden vår. Les mer