Kurator samtidskunst

Om stillingen
Samtidskunst er et av tre kunstneriske nedslagsfelt på MUNCH, med Edvard Munchs kunstnerskap og modernismen i bred forstand som de to andre. Kunst laget av nålevende kunstnere bidrar til å gjøre museet mer aktuelt og relevant for flere. Samtidskunstprogrammet vårt er tverrfaglig, nyskapende og mangfoldig. Vi viser ulike kunstuttrykk og tilrettelegger for bærekraftig kunstnerisk produksjon av høy kvalitet.

MUNCH sitt samtidskunstprogram består av soloutstillinger med unge og etablerte kunstnere, tematiske gruppeutstillinger med internasjonale og norgesbaserte kunstnere, bestillingsverk til performance-satsningen, kunstopplevelser for og med barn, off-site samarbeid og diskursive arrangement.

Nå søker vi en kurator for samtidskunst som kan være med å styrke MUNCHs samtidskunstprogram gjennom sin nysgjerrighet, faglige integritet og evne til nettverksbygging.

• Utarbeidelse av forslag til utstillinger og andre samtidskunstprosjekter
  • Kuratoransvar for utstillinger og andre typer kunstprosjekter i museets samtidskunstprogram, i tett samhandling med museets ulike fagmiljøer
  • Holde seg oppdatert på sitt fagfelt og dele kunnskap og nettverk internt på museet.
  • Bistå i museets formidling overfor publikum og media
  • Bistå fagansvarlig/seniorkurator for samtidskunst i utviklingen av museets kunstneriske profil

Nødvendig:

• Høyere utdannelse innen kunst- og kulturfag (relevant praksis kan erstatte krav om høyere utdannelse)
  • Kuratorerfaring innen samtidskunst

Ønsket:

• Kuratorutdanning eller tilsvarende
  • Et bredt nettverk i samtidskunstfeltet lokalt, nasjonalt og internasjonalt
  • Diskursiv erfaring (publisering, offentlige samtaler, formidling e.l.)
  • Erfaring fra kunst-/kulturinstitusjon
  • Erfaring med å utvikle nye verk i dialog med kunstnere
  • Erfaring med nyere kunstformer, digitale produksjoner og performance
  • God muntlig og skriftlig fremstillingsevne på både norsk og engelsk (det er ikke et krav at man kan norsk når man starter i jobben, men at man lærer det i løpet av to år)

Personlige egenskaper

• Selvstendig og initiativrik
  • Omsorgsfull og med fokus på mangfold og inkludering
  • Ønske om faglig utvikling
  • Gode samarbeidsevner
  • Strukturert, systematisk og gjennomføringssterk
  • Bidra til et positivt arbeidsmiljø
  • Personlig egnethet vil bli vektlagt

• En spennende rolle i en institusjon i utvikling
  • Et variert og engasjert fagmiljø
  • Oslo kommunes gunstige pensjonsordninger
  • Fleksibel arbeidstid
  • Faglig og personlig utvikling

MUNCH ønsker å representere et tverrsnitt av befolkningen, og alle kvalifiserte personer oppfordres til å søke, uavhengig av kulturell bakgrunn, kjønn, kjønnsuttrykk, seksuell legning, alder eller funksjonsevne. MUNCH er omfattet av Offentlighetslovens bestemmelser om rett til innsyn i søkerlister. Søker må begrunne eventuelt ønske om unntak. Dersom unntak ikke blir akseptert, vil søker varsles og eventuelt ha mulighet til å trekke sin søknad.

Før ansettelse må politiattest fremlegges og bakgrunnssjekk gjennomføres.

Søk på stillingen her.

MUNCH er blant Nord-Europas mest besøkte museer. Museet rommer den største samlingen av den verdenskjente norske kunstneren Edvard Munch (1863-1944). Med over 28 000 verk i samlingen, inkludert 1100 malerier, 18 000 trykk og 7000 tegninger, gir MUNCH et omfattende og fascinerende innblikk i Edvard Munchs liv og kunstneriske arv. Museet rommer også andre samlinger, deriblant samlingen etter Rolf Stenersen, hvor hovedvekten ligger på norsk modernisme. MUNCH er også et museum for samtidskunst og en arena for performance og konserter – samt et spennende program for barn og ungdom. Vi har i dag over 200 ansatte.