Zach Blas

Bestillingsverk (2022)

I denne multimediainstallasjonen undersøker Zach Blas hvordan ulike religiøse holdninger, fantasier og historier påvirker tech-eliten i Silicon Valleys syn på kunstig intelligens. Ved å benytte datagrafikk og lydspor generert gjennom maskinlæring ser Blas på Silicon Valleys håp om at en slags gud skal tre frem gjennom kunstig intelligens. Inspirert av Michelangelos dommedagsmotiv i Det sixtinske kapell har Blas skapt et lite kapell inne i Triennalen, der du kan reflektere over hva en religiøs holdning til kunstig intelligens kan bety: udødelighet for eliten og dommedag for resten?

Zach Blas (f. 1981 USA, basert i London, UK / Toronto, Canada) er kunstner, filmskaper og skribent. Han jobber med bevegelige bilder, komputasjon, teori, performance og science fiction, og er interessert i hvordan filosofiske idéer og humanistiske forestillinger påvirker hvordan vi forstår og forholder oss til kunstig intelligens, internett, sikkerhetsteknologi og biologisk krigføring, ofte med et skeivt perspektiv. Han er for tiden universitetslektor i visuelle studier ved Daniels Faculty of Architecture, Landscape, and Design ved University of Toronto.

For å skaffe oss innsikt slik at vi kan skape en best mulig brukeropplevelse, samler vi data om hvordan dere bruker siden vår. Les mer