Salome Asega

RATs (2022)

Risikoanalyseverktøy (Risk Assessment Tools eller RATs) brukes i økende grad i viktige beslutninger, som for eksempel straffeutmålinger eller i vurderingen av hvem som skal få motta sosialhjelp, helsetjenester og bostøtte. Dette innebærer at livsendrende beslutninger fastslås av kunstig intelligens basert på mangelfulle datasett. Asega har intervjuet forskere, aktivister og kunstnere om hvordan RATs påvirker samfunnet, og opptakene av disse samtalene skal spilles fra høyttalere i en rotteformet monstertruck under Nuit Blanche-festivalen 2022 i Toronto, Canada. En versjon av verket, som bruker 3D-printing og utvidet virkelighet (AR), vises i MUNCH Triennale.

Salome Asega (f. 1989 USA, basert i Brooklyn, USA) er kunstner og designforsker. I arbeidet hennes utforsker hun de sosiale og kulturelle innvirkningene av ny teknologi. For tiden er hun direktør for NEW INC ved New Museum i New York, og var tidligere teknologiforsker ved Ford Foundations program for kreativitet og ytringsfrihet. Asega er en av medstifterne av POWRPLNT, et digitalt laboratorium i Brooklyn, og hun underviser i tillegg i spekulativ design ved The New School.

For å skaffe oss innsikt slik at vi kan skape en best mulig brukeropplevelse, samler vi data om hvordan dere bruker siden vår. Les mer