Maryam Jafri

Mariam Jafri Vs. Maryam Jafri (2019)

Utgangspunktet for dette videoverket var at et fotografi av Jafris skulptur Anxiety, tatt ved Frieze Art Fair i London i 2017, endte opp med å bli eid av billeddatabasen Getty Images. Bildet ble tatt uten kunstnerens samtykke, og Jafri ble satt i en absurd situasjon der hun ikke hadde fri tillatelse til å bruke avbildningen av sitt eget kunstverk. Fortellerstemmen i videoverket tar deg med på skulpturens reise fra å være til salgs på en kunstmesse til å digitalt eies av en billeddatabase. Jafri reflekterer rundt originalitetens rolle, kunstnerisk produksjon og copyright i den digitale tidsalderen. Tittelen refererer til billedkrediteringen Getty har gitt bildet, der de feilstaver navnet til kunstneren.

Maryam Jafri (f. 1972 USA, basert i København, Danmark / Oslo, Norge / New York, USA) bruker ulike medier – video, skulptur, fotografi og performance – for å stille spørsmål rundt kulturell og visuell representasjon av historie, politikk og økonomi. Arbeidet hennes drives frem av en forskningsbasert og tverrfaglig prosess der hun henter referanser fra forskjellige tradisjoner innenfor litteratur, teater, popart og konseptkunst.

For å skaffe oss innsikt slik at vi kan skape en best mulig brukeropplevelse, samler vi data om hvordan dere bruker siden vår. Les mer