Villano Antillano Oslo World

Subversiv latin-pop

18-årsgrense
Dørene åpner: 20:00
Start: 21:00

Villano Antillano er en banebrytende skikkelse i latin-musikkens skeive miljøer. Hun ble født i Bayamón, en forstad til San Juan, Puerto Rico, og slo igjennom i 2022 da hun samarbeidet med den argentinske produsenten Bizarrap. Musikken hennes henter tematikken sin fra LHBTQ+-opplevelser, og hun jobber for å skape flere åpne og imøtekommende rom for skeive. Tekstene hennes er dristige, ofte eksplisitte, og hun har en evne til å snu homofobiske utsagn på hodet for å undergrave budskapet. Den ferske sangen, "Pajara", er et godt eksempel i måten den tar tilbake et spansk begrep som har blitt brukt mot det skeive samfunnet. På scenen kan hun være frekk, leken og oppriktig, og evnene hennes, både som rapper og danser, har gjort henne til en av de helt sentrale nye stemmene i den spansktalende reggaeton- og urbano-bevegelsen. 
 
Artistnavnet ‘Villano Antillano’ er hentet fra øygruppen Antillene i Karibien og hennes image som “musikkens egen skurk”. Til nå har hun gitt ut tre album, Tirania (2019), Ketoprincesa (2020) og Hembrismo (2022). Musikken hennes har nådd Billboard Argentina Hot 100 og Billboard Spain Hot 100, og hun ble den første transkjønnede og ikke-binære artisten som nådde Topp 50: Global på Spotify-listene.  
 
Oslo World og MUNCH ser frem til å ønske denne magnetiske personligheten velkommen til Festsalen. Villano Antillano fyller dansegulv og flytter grenser, uten frykt eller skam. 

Foto: