Sanskriti Shrestha: Levitate ultima

Nepalesiske og norske musikktradisjoner finner nye former når Sanskriti Shrestha og hennes ensemble fremfører sitt nye bestillingsverk på MUNCH

18-årsgrense
Dørene åpner: 14:00
Start: 15:00

I sitt bestillingsverk for Ultima, Levitate, forsøker Sanskriti Shrestha å knytte sammen to sider av livet sitt: Nepal, hjemlandet hennes, der det urbane og sekulære står i sterk kontrast til landets åndelige, mystiske og musikalske tradisjoner; og Norge, hvor hun nå har sitt virke som slagverker og komponist. Shrestha er en musikalsk oppdagelsesreisende på den norske musikkscenen. Med sitt uvanlige instrumentoppsett har hun utvidet tablaenes melodiske potensiale, i kombinasjon med andre perkusjonsinstrumenter og egen stemme. 
 
Shrestha har samlet et stort ensemble for anledningen, med de nepalesiske utøverne Dev Lama, Shyam Nepali og Dheeraj Shrestha på tradisjonelle instrumenter som bansuri, sarangi og madal, så vel som de norske jazzmusikerne Anja Lauvdal, Bendik Baksaas og Andreas Wildhagen, og folkesangeren Synnøve Brøndbo Plassen. Fløyter, vokal, strykere, elektroniske instrumenter og slagverk flettes sammen med feltopptak fra byer og landsbygd og arkivopptak fra Nepal. 
 
I samarbeid med MUNCH. Støttet av Norsk Kulturråd og EUs kulturprogram Kreativt Europa som en del av Sounds Now.  
 
Sanskriti Shrestha: tablas, sang, komposisjon 
Synnøve Brøndbo Plassen: sang 
Dev Lama: bansuri  
Shyam Nepali: sarangi, sang 
Anja Lauvdal: piano, synth, harmonium 
Bendik Baksaas: elektronikk 
Andreas Wildhagen: perkusjon, trommer 
Dheeraj Shrestha: tablas, madal, nepalesisk perkusjon 

Foto: Signe Fuglesteg Luksengard