Hvem er maskinen? Triennale-seminar med Jack Halberstam, Zach Blas, Carolyn Christov-Bakargiev, Agnieszka Kurant & flere

Hva gjør teknologien med oss?

Foto: Vincent Tullo

Hvilke farer og løfter bringer nye teknologier med seg? Hvordan påvirker kunstig intelligens kropper som bryter med normen på en uforholdsmessig måte? Kan kunstnere bidra til å avsløre og destabilisere de usynlige maktstrukturene som fores inn i Big Data? Kan datamaskiner være kreative? Dette seminaret ønsker å svare på spørsmål som disse på uventede måter. 

Den første MUNCH Triennale undersøker de sosiale virkningene av ny teknologi, og skisserer fantasifulle fremtidsscenarier for et samfunn som er i ferd med å transformere seg digitalt. Vi har invitert Jack Halberstam til å være hovedforeleser, Triennale-rådgiver Carolyn Christov-Bakargiev til å samtale med kunstner Agnieszka Kurant og flere av de andre kunstnerne i utstillingen til å delta i seminaret. 

Seminaret holdes på engelsk.

Jack Halberstam er professor i kjønnsstudier og engelsk ved Columbia University, hvor han forsker på forholdet mellom kjønn, seksualitet og arkitektur. Han har publisert sju bøker, og hans seneste utgivelse kom i 2020 på Duke University Press med tittelen Wild Things: The Disorder of Desire. Bind nummer to, Unworlding: An Aesthetics of Collapse, utgis om ikke lenge.

For å skaffe oss innsikt slik at vi kan skape en best mulig brukeropplevelse, samler vi data om hvordan dere bruker siden vår. Les mer