Samtale: Det hvite blikket, lidelseshistorie og veien videre?

I denne samtalen åpner vi opp for et kritisk blikk på utstillingen Gi meg et navn i samarbeid med Black History Month Norway.
Edvard Munch:  [Tittel til vurdering]. Olje på lerret, 1916. Foto © Munchmuseet

Arrangement

MUNCH, Tøyen

Utstillingen Gi meg et navn har ført til stor debatt. Mye av debatten har handlet om titler på verk og mange har uttalt seg om denne spesifikke, men samtidig snevre delen av utstillingen. Men hva har unge voksne som har besøkt utstillingen tenkt om den? Vi drøfter spørsmål som: er Gi meg et navn preget av et hvitt blikk? Hvilke rolle skal lidelseshistorier spille i en slik utstilling? Hva er dens styrke og svakheter, og hva er fortsettelsen?

Samtalen blir ledet av Ida Evita de Leon.

Kevin Leander Fiabema studerer internasjonal politikk og relasjoner. Han er skribent, podkast-produsent og aktivist.  

Theresa Elise er multikunstner og aktivist. Hun er en av grunnleggerne av Afryea Collective, som blant annet ønsker å skape en trygg plattform for kunstnere og skapere med minoritetsbakgrunn.

Mohamed Abdi er kurator for utstillingen Gi meg et navn. Han er lærer og skribent, og har vært spaltist i Klassekampen, Morgenbladet og Dagsavisen. Han er særlig opptatt av hvordan det flerkulturelle samfunnet i Norge skal være mest mulig inkluderende.

Ida Evita de Leon er initiativtaker og leder i Black History Month Norway. Hun har studert kultur og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo og jobber til daglig som profesjonell aktivist. 

Opptak fra samtale