MiniMUNCH: Barnas kunstdag

En søndag i måneden er MUNCH dedikert til barna. Vi inviterer til kunstaktiviteter, og lekne omvisninger.

Arrangement

MUNCH
16.10.2022 11:00
16.10.2022 12:00
16.10.2022 13:00
16.10.2022 14:00
13.11.2022 11:00
13.11.2022 12:00

Vi ønsker å sette barnas kunstopplevelse i sentrum, og la dem møte kunsten på deres egne premisser. 

Passer for: barn fra 2-10 år, i følge med voksne
Sted: Verksted og utstillingssal
Pris: 
50 kr pr barn, som inkluderer inngangsbillett.
Voksne kjøper ordinær inngangsbillett 

Program søndag 16. oktober

Denne søndagen blir det bevegelsesomvisning med dansegruppa Landing for de yngste barna og verksted med kunstner Lucia Aragon.  

I museet inviterer danserne barn og voksne til en annerledes omvisning der vi opplever Edvard Munchs bilder med hele kroppen. Edvard Munchs bilder rommer mange forunderlige former og mystiske stemninger. Det samme kan man si om bildene til kunstner Lucia Aragon. De er fulle av fart og kontrast, og man kan oppdage mange rare vesener i bildene hennes. Sammen med Lucia Aragon vil barna tegne og male store og kraftfulle bilder inspirert av fabelvesener.    

Lucía Aragón er en billedkunstner som arbeider med flere kunstformer:  malerier, grafikk, tegning og lysprojeksjoner. Hun henter inspirasjon fra sin meksikanske arv og sitt nåværende liv i Norge. Arbeidene hennes undersøker kontraster og overgangslinjene mellom lys og mørke.   

Program søndag 11. november

Denne søndagen inviterer MUNCH til et verksted med Jennie Bringaker og en leken omvisning i utstillingene med dansegruppen Landing.

Verkstedet tar utgangspunkt i den store skulpturen The Mother, som har sin faste plass foran museet.  Skulpturen forestiller en kvinne som holder et lite barn i armene, og er laget av den britiske samtidskunstneren Tracy Emin. Når Emin selv snakker om skulpturen, forteller hun at den er inspirert av moren til Edvard Munch. Kunstner Jennie Bringaker inviterer barn og voksne til skulpturverksted der vi kan forme figurer av «liten» og «stor» og undre oss:  «Hva betyr det at noe er lite og hva betyr det at noe er stort? Er den store figuren alltid dominerende, eller beskyttende eller sterkere enn den lille, eller kan det hele snus på hodet?»   

Verkstedet er sponset av Sparebankstiftelsen DNB som del av arrangementet “Verdens kuleste dag”.   

Vil du være med på bevegelsesbasert omvisning i utstillingene med dansegruppen Landing?  I museet inviterer danserne barn og voksne til en annerledes omvisning der vi opplever Edvard Munchs bilder med hele kroppen.  

Jennie Bringaker er kunstner og scenograf. Hun jobber med både performance og skulptur i ulike materialer som stein, betong, keramikk, papir og tekstil. Som medlem av performance-duoen Trollkrem har Jennie Bringaker blant annet gjort flere prosjekter for utstillingsserien Munchmuseet i bevegelse. I tillegg til å lage kunst, har Jennie jobbet som scenograf for barneforestillinger som Nå løper vi, Kandisia og Firkantskogen. Jennie har lang erfaring med formidling av kunst til barn og unge og har tidligere laget en rekke prosjekter for barn gjennom blant andre Den Kulturelle skolesekken, Biblo Tøyen, Kulturtanken, og MUNCH.  

Program søndag 4. desember

Denne søndagen inviterer MUNCH til et verksted med Mikael Hegnar og en leken omvisning i utstillingene med dansegruppen Landing.

Akkurat som Edvard Munch er Mikael Hegnar en kunstner som liker å eksperimentere med teknikker som maleri, grafikk og tegning. Denne søndagen inviterer han barna til å være med i verkstedet og lage fargerikt marmorert papir.  
   
Vil du være med på bevegelsesbasert omvisning i utstillingene med dansegruppen Landing? I museet inviterer danserne barn og voksne til en annerledes omvisning der vi opplever Edvard Munchs bilder med hele kroppen. 

Mikael Hegnar arbeider med en rekke forskjellige teknikker og fremgangsmåter innen maleri, tegning og grafikk. Han har spesialisert seg på å male og trykke med den eldgamle maleteknikken enkaustikk der bivoks fungerer som malemedium.  

For å skaffe oss innsikt slik at vi kan skape en best mulig brukeropplevelse, samler vi data om hvordan dere bruker siden vår. Les mer