Klassisk søndag – Sirkus og fyrverkeri

Musikere fra Oslo-Filharmonien spiller energisk kammermusikk av Sergej Prokofjev og Guillaume Connesson.

Festsal
20.02.2022 14:00

Sergej Prokofiev Kvintett i g-moll Op.39
Guillaume Connesson Sekstett

João Miguel Silva, obo
Pierre Xhonneux, klarinett
Guro Asheim, fiolin
Cecilia Wilder, bratsj
Daniel Petrovich, contrabass
Mathias Susaas Halvorsen, piano

Sergej Prokofjev (1891−1953) bodde i Paris da han i 1924 tok på seg å skrive ballettmusikk for en omreisende dansetrupp. De hadde et ensemble med fem musikere – på obo, klarinett, fiolin, bratsj og kontrabass. Handlingen var hentet fra sirkuslivet og fikk tittelen Trapeze. Balletten ble for vanskelig for truppen, så Prokofjev omarbeidet musikken til en kvintett for disse fem instrumentene.

Guillaume Connesson (f. 1970) kommer fra en av Paris’ forsteder. Han skrev Sekstett i 1998 for noen venner som er blant Frankrikes ledende kammermusikere. Anledningen var en nyttårskonsert, og Connesson ønsket å skrive musikk som bærer preg av festivitas og lett underholdning. Han har også hentet inspirasjon fra amerikansk minimalisme og komponister som Steve Reich og John Adams.

Konserten er organisert i sammenheng med utstillingen I villskapens øye.

KLASSISK SØNDAG

Kammermusikkonserter har vært en viktig del av MUNCHs historie helt siden starten i 1963.  Vi er glade for å kunne videreføre denne tradisjonen i samarbeid med Oslo-Filharmonien og Den Norske Opera & Ballett i det nye museets Festsal. Søndagsmatineene presenterer kammermusikk i ulike formater, fra det klassiske til det eksperimentelle.

For å skaffe oss innsikt slik at vi kan skape en best mulig brukeropplevelse, samler vi data om hvordan dere bruker siden vår. Les mer