Solo Oslo Constance Tenvik

SOLO OSLO-kunstner Constance Tenvik snakker med kurator Tominga O’Donnell om kunstnerisk praksis, innfallsvinkler og innflytelser

Samtale

Toppsal | Sitteplasser
29.09.2024 14:00

Dørene åpner: 13:30
Sitteplasser
Praktisk info: Beregn ekstra tid til garderobebruk, store vesker, mat og drikke kan ikke tas med inn i utstillingsområde.
Billetten gir tilgang til alle utstillinger.

Constance Tenvik liker å ta fatt på store temaer, gjerne med utgangspunkt i eksisterende narrativer. Til sin soloutstilling på MUNCH danner den antikke komedien Fuglene av Aristofanes bakteppet for en ny installasjon satt i vår tid. Her er verden tredelt og to mennesker utfordrer gudene ved å forsøke å ta herredømme over luften med hjelp fra fuglene. ‘Jeg tenker det er et godt tidspunkt å harselere litt med en imperialistisk tankegang, samtidig som man kan finne glede i eskapismen og kjenne seg igjen i menneskelig begjær’, skrev Tenvik i sin søknad til den fjerde utgaven av SOLO OSLO.    
  
Constance Tenvik (f. London, 1990) er en kunstner med tverrfaglig tilnærming, som lager oppslukende installasjoner med skulptur, performance, tekstil, kostyme, maleri, tegning og video. Uttrykket til Tenvik kjennetegnes av en levende strek, bruk av humor, en uredd tilnærming til farger og teatralske gester. Tenvik har sin utdannelse fra Kunstakademiet i Oslo og Yale School of Art. Hun har stilt ut på, blant annet, Loyal Gallery i Stockholm; Astrup Fearnley-museet, UKS og Kunstnernes Hus i Oslo, og Anat Egbi i Los Angeles. Verkene hennes er innkjøpt av flere museer, blant annet Nasjonalmuseet i Oslo, Moderna Museet i Stockholm, Kistefos Museum på Jevnaker, Zuzeum i Riga og Fundación AMMA i Mexico City.  
  
Dr Tominga O’Donnell er førstekonservator og fagansvarlig for samtidskunst på MUNCH. Hen har vært kurator for Munchmuseet i bevegelse (2016–2019), et program med midlertidige kunstprosjekt i ulike rom i bydel Gamle Oslo med en skeiv kuratorisk tilnærming. På det nye museet er O’Donnell kurator for soloutstillinger med Sandra Mujinga, Camille Henrot, Piya Wanthiang og Admir Batlak, samt MUNCH Triennale – Maskinen er oss sammen med Stefano Collicelli Cagol, og en rekke bestillingverk av, blant annet, Bendik Giske, Manuel Pelmuş, Camille Norment og Kiyoshi Yamamoto i MUNCHs performancesatsning sammen med Ingrid Moe. O’Donnell har utdannelse fra Universitetet i Oxford, Royal College of Art i London, Universitetet i Oslo (UiO) og Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO). Hen har vært førsteamanuensis I samtidskunstteori på Kunstakademiet – Institutt for Samtidskunst ved Universitetet i Bergen (2018–2022), og har undervist ved Kunsthøgskolen i Oslo (KhiO).  

Foto: Julia Grossi