Catherine Christer Hennix’s Kamigaku Ensemble Performance

En oppslukende og hypnotisk musikkopplevelse.

Arrangement

Festsal
22.04.2023 20:00

Foto: Ari Marcopoulos

Dørene åpner 19:00
Sitteplasser

Catherine Christer Hennix’ nye Kamigaku Ensemble returnerer til lydlandskapet hun har tidligere utforsket med The Deontic Miracle i 1970-tallet. Når to forskjellige toner høres på samme tid, kan de skape en illusjon av en mystisk tredje tone. Det nye stykket for det japanske instrumentet shō, trompeter og elektronikk av Catherine Christer Hennix er en intens utforskning av nettopp slike eksperimentelle og psykoakustiske lyder. Som publikummer kan du få oppleve en hypnotisk lydvirvel som tar deg til ukjente musikalske steder. The Kamigaku Ensemble er et bestillingsverk av Blank Forms, MUNCH og Vassa Tassar og presenteres i samarbeid med Ultimafestivalen. 
 
Performancen hos MUNCH er en sjanse til å oppleve hennes splitter nye verk. Det er en oppslukende, hypnotisk kombinasjon av lange, nøyaktig avstemte toner på trompet og shō, akkompagniert av elektroniske toner. Gjennom nøyaktig innstilte akustiske og elektroniske lyder prøver hun å endre publikums oppfatning, og bringe dem inn i en tilstand hun kaller «guddommelig likevekt».

Catherine Christer Hennix (f. 1948) er en svensk kunstner, komponist, poet og matematiker. Hun har brukt hele livet på å undersøke forholdet mellom matematikk og musikk. Siden 1970-tallet har hennes store lydverk inkludert sinusbølgekomposisjoner, soloverk for tambura og keyboard, samt ensembleverk. Hun opptrer ofte med gruppen sin Chora(s)san Time-Court Mirage. Som med The Deontic Ensemble i Stockholm, spiller Kamigaku Ensemble musikk inspirert av japansk hoffmusikk og modaljazz. 
 
The Kamigaku Ensemble består av: Marcus Pal (elektronikk), Ellen Arkbro, Susana Santos Silva og Hilary Jeffery (trompet); Amedeo Schwaller og Hennix (shō).

The Kamigaku Ensemble er støttet av Empty Gallery Hong Kong, Nordisk Kulturfond og Kulturrådet i Sverige.

For å skaffe oss innsikt slik at vi kan skape en best mulig brukeropplevelse, samler vi data om hvordan dere bruker siden vår. Les mer