Arif på MUNCH kunstnersamtale

Arif på MUNCH: En samtale om fellesskap og kunstnerisk samarbeid

Dørene åpner: 13:30
Start: 14:00
Samtalen foregår på engelsk
Billetten gir tilgang til alle utstillinger.

Kunstnersamtalen arrangeres i forbindelse med åpningen av Arif på MUNCH, som vises i museets 9. etasje fra 31.august til 1.desember 2024. Vi anbefaler publikum å oppleve denne omsluttende opplevelsen før samtalen starter.

Arif på MUNCH er en unik fusjon av musikk, film, og kunst, inspirert av Edvard Munchs verk. Arif og de internasjonalt anerkjente filmskaperne Andrew Thomas Huang og Wukda vil diskutere hvordan de har skapt et kunstnerisk uttrykk som både åpner et rom for fellesskap og utforsker nye kunstneriske grenser.

Velkommen til en samtale som utforsker kraften av kreativt samarbeid og viktigheten av inkludering og felleskap.

Arif er en av Norges fremste rappere og R&B-artister, kjent for sin evne til å formidle dype personlige erfaringer og deres bredere sosiale relevans gjennom musikken sin. Andrew Thomas Huang er en visjonær filmskaper fra USA med kinesisk bakgrunn, kjent for sine fantasirike og grensesprengende musikkvideoer og kortfilmer. Wukda er en britisk filmskaper som henter inspirasjon fra kunst, musikk og livet sitt for å utforske den menneskelige naturen i filmene sine.

Samtalen modereres av Awo Mahamoud Abdulqadir, ansvarlig for MUNCH Ung, kjent for sitt arbeid med å engasjere unge voksne i kunst og kultur.
 
Kurator for Arif på MUNCH, Nikita Mathias, vil introdusere samtalen. Han er kunsthistoriker, og som konseptutvikler på MUNCH jobber han særlig med innovative og engasjerende kunstformidlingsprosjekter.

Arif: «Få, om noen, har definert det siste tiårets norske rap- og R&B-virkelighet i samme grad som Arif» (VG). Arif har kommet en lang vei. Vokst opp på Skullerud og Bogerud som sønn av innvandrerforeldre fra Zanzibar opplevde han rasisme og fattigdom, men også omsorg og fellesskap. I år vant han Spellemannprisen for beste hip hop. Å lage musikk har vært hans vei til å finne og uttrykke seg selv. I låtene sinedeler Arif opplevelser av glede og smerte, kjærlighet og depresjon, vennskap og konflikt.

Ved siden av å være musikker, har Arif også jobbet som forfatter og skuespiller. Han engasjerer seg også i sosiale prosjekter for å gi unge mennesker i Oslo muligheten til å gjøre positive endringer i livene sine.

Andrew Thomas Huang: Forfatter og regissør Andrew Thomas Huang skaper hybride fantasiverdener og mytiske drømmelandskap. Han er en Grammy-nominert regissør for musikkvideoer, og har samarbeidet med artister som Björk, FKA Twigs og Thom Yorke. Filmene hans har blitt bestilt av og stilt ut på Museum of Modern Art, NYC, Sydney Opera House og Museum of Contemporary Art i LA.

Huang regisserer også for film og TV, inkludert en episode av Random Acts of Flyness på HBO. Inspirert av sin kinesiske arv, queer asiatisk mytologi og folkeminne, utvikler Huang for tiden spillefilmen Tiger Girl. Huang har en grad i kunst og animasjon fra University of South California.

Wukda: Wukda er en filmregissør og fotograf som henter inspirasjon fra kunst, musikk og livserfaringer for å skape historier om menneskets natur. Etter å ha studert kunst begynte Wukda å filme danservennene sine for moro skyld, som førte til arbeid med musikkvideoer og merkeinnhold hvor han utviklet en stil med vakker innramming, dynamisk kamerabevegelse og engasjerende forestillinger. Under lockdown skrev Wukda to eksperimentelle filmer som tillot ham å utvikle stemmen sin, og en stil med svært tankevekkende innhold. Can We Talk og War Within ble begge møtt med stor anerkjennelse. Wukda jobber for tiden med sin kortfilmsdebut.

Arif på MUNCH er en omsluttende opplevelse som kombinerer ny musikk fra Arif med film, lys, lukt, og interaktivitet. Her finner en rekke arrangementer sted. Mer info her.