Edvard Munch: Regnværsdag på Karl Johan. Olje på lerret, 1891. Foto © Munchmuseet

AVLYST: Byvandring i Edvard Munchs fotspor For medlem

Bli med på en inspirerende tidsreise tilbake til Edvard Munchs Kristiania på slutten av 1800-tallet. Vi følger i fotsporene til den unge Munch og besøker steder som formet ham som kunstner og menneske.

Arrangement

Oslo

Dette arrangementet er avlyst, grunnet utviklingen i smittesituasjonen. Alle som har kjøpt billetter blir kontaktet direkte og får refundert beløpet. 

I denne byvandringen tar vi for oss Edvard Munchs barne- og ungdomstid i Kristiania, før han setter kursen mot Paris og blir en kunstner av internasjonalt format. Vi besøker utvalgte steder der kunstneren gjennomgikk skjellsettende opplevelser.

Munch blir født på Løten i 1863, men familien flytter til hovedstaden allerede året etter, da faren Christian Munch får arbeid som korpslege ved Akershus festning. I Kristiania skifter familien hyppig adresse og leier boliger på både vest- og østsiden av Akerselva. Barne- og ungdomstiden hans preges av sykdom og død, men også av kunstnerisk virketrang og samhold i familien. Etterhvert blir den unge Munch en del av miljøet rundt Kristianiabohemen, der lederskikkelsen Hans Jæger uttaler at “man skal skrive sitt liv”.

Billetter kan kjøpes digitalt her eller fysisk i butikken på museet. Arrangmententet er kun for medlem

Praktisk info

Oppmøtested: Schous plass 1, utenfor biblioteket
Oppmøtetid: kl 11
Varighet: ca 2 timer
Endested: Hotel Continental og Bar Boman
Pris: 150 kr per pers

Forbehold om dårlig vær med mye nedbør. 

Husk varme klær etter vær. Ta med noe å drikke og bite i, om ønskelig. 

For å skaffe oss innsikt slik at vi kan skape en best mulig brukeropplevelse, samler vi data om hvordan dere bruker siden vår. Les mer